11.4.2016. 20:35
1
Fanovi na Balkanu bijesni: Ne mogu glasati za susjedne zemlje, Rusiji se pravi iznimka
Švedski javni medijski servis objavio je raspored nastupa u polufinalima ovogodišnjeg Takmičenja za pjesmu Eurovizije, a kao što znate naši predstavnici će nastupiti pretposljednji u prvom polufinalu.

Piše: Haris Ahbabović

Srbija će ove godine nastupiti šesta u drugom polufinalu 12. maja, zajedno sa još 18 zemalja.

Gledaoci iz Srbije moći će da glasaju samo za pjesme iz druge polufinalne grupe u kojoj se nalazi Sanja Vučić, predstavnica Srbije, ali ne i za tu pjesmu, što znači da u polufinalu Srbi neće moći glasati za susedne zemlje Hrvatsku, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu, niti će oni moći da glasaju za Srbiju.

Ovaj raspored nastupa ponovo je izazvao burne reakcije među fanovima, koji smatraju da je ovakav sistem neravnopravan, jer je data prednost pojedinim izvođačima, prije svega Rusiji i Australiji.

1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.