25.5.2016. 15:06
0
Grupa Konvoj sinoćnjim koncertom prodrmala temelje STUDIJA 2 BHRT-a
Konvoj je u punoj sali STUDIJA 2 BHRT-a sinoć (24.05.) nastupio sa predviđenih 13 pjesama ali sjajna atmosfera, ovacije publike i jedinstveni ambijent su ih, umjesto da završe svirku, dodatno motivirali da nastave još 30. vrhunskih minuta.
Kao predgrupa Konvoju nastupili su sastav Republika čiji novi singl „To nije ljubav“ uskoro izlazi za labelu MPBHRT. Bend Republika je jedan od izabranih bendova, učesnika projekta "Domaće note" Muzičke produkcije BHRT-a. 

Koncerti u STUDIJU 2 MP BHRT će se uskoro nastaviti, a u međuvremenu slijede miksanje i mastering snimljenih materijala.

BHR 1 je realizovao živi prenos, BHT 1 je snimala i odloženo će emitirati, a napravljen je vrhunski višekanalni snimak koji će se oficijelno izdati pod okriljem izdavačke kuće MPBHRT.

Današnju postavu Kovoja čine: Hamo Salihbegović - solo gitara i back vokal, Nedžad Merdžanović - lead vokal i gitara, Ahmo Osmić - bas gitara i back vokal i Bojan Crnogorac - bubnjevi i back vokal.

Grupa Konvoj je formirana 1988. godine u Sarajevu, kada su osvojili prvu nagradu na tada popularnom festivalu "Nove nade, nove snage". U tom periodu članovi benda su bili: Hamo Salihbegović-gitara, Muamer Đozo-bas, Mirsad Krupalija-bubnjevi, Davor Ebner-vokal, kasnije pjevač grupe "Regina". Kroz bend u velikom broju prolaze mnogi sarajevski talentovani muzičari: Nedeljko Čalija (vokal), Alen Ekmečić (bas gitara), Bakir Karić (klavijature), Ismar Volić (klavijature), Adnan Šaran (pjevač grupe Skroz), Feđa Štukan – klavijature....

1993. godine grupi Konvoj se pridružuju Samir Bajraktarević-bubnjevi i Nedžad Merdžanović – vokal. U teškim životnim uslovima održavaju redovne probe i koriste priliku za svirke uživo gdje ostavljaju upečatljiv dojam. Po svršetku ratnih dešavanja pripremaju album prvijenac koji će ostaviti upečatljiv trag u bh. muzičkom autorstvu...

Aktuelni album benda je Mimosvijet – Album sniman u periodu jesen/zima 2013. i proljeća '14. godine, 21. stoljeća, u Recording Studio MC Pavarotti - Mostar. Editing i mix rađen u studiju Antika - Sarajevo, a mastering u Hotline Mastering - New York.
 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.