8.6.2017. 9:44
0
Das Ist Walter objavio prvi singl sa drugog albuma
Das Ist Walter je Sarajevski bend koji je osnovan 2013. godine. U decembru iste godine objavljuju singl "kao svi", dok u aprilu 2014. godine band održava prvu svirku u Sarajevkom klubu AG.

U toku 2014. godine band objavljuje još par singlova, a to su "Ovdje nema zakona", "Balkan" i "Druže tito" pa održava još par klubskih svirki. Nakon toga band pravi kraću pauzu zbog obaveza članova benda.

 

Sredinom 2015. godine band nastavlja sa radom i počinje snimanje prvog albuma, a u sepembru nastupa na Antifa festivalu u Mostaru gdje prestavlja pjesme koje će se naći na pomenutom albumu.

U aprilu 2016. objavljuju svoj prvi album ´Ili si neko ili si lud´. Na materijalu se nalazi deset pjesama, a prate ga spotovi za numere ´Ovo je mrak´ i "Ne želim stati". Njihove pjesme su na bosanskom jeziku i prožete su raznom tematikom, a iza sebe imaju nastupe u Sarajevu, Mostaru, Zenici itd.

Početkom 2017. počinju sa snimanjem drugog albuma. Kao i na prvom album i na ovom će se naći pjesme sa raznom tematikom. 

Članovi benda su: Adel Džananović (vokal/gitata), Nedim Baltić - bubnjevi, Armin Subašić (bas gitara/back vokal).

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.