19.6.2017. 10:25
0
Lorde ima novi album i pjeva nam o ljubavi i raskidu
Mlada Novozelanđanka Lorde predstavlja drugi studijski album po nazivu “Melodrama”, koji donosi 11 novih pjesama među kojima su i već objavljene “Green Light”, “Liability”, “Sober“ i “Perfect Places”.
Nakon duže pauze, Lorde je početkom marta ove godine fanovima podarila singl “Green Light“ i najavila izlazak novog albuma. Produkciju albuma potpisuju Lorde, Jack Antonoff i Frank Dukes, a Lorde kaže kako novo izdanje govori o njenom prvom velikom raskidu veze.  
 
Također, Lorde je preuzela i ulogu muzičkog koordinatora i kuratora muzike za film “Igre Gladi – Sjaj Slobode“ na kome su gostovali Stromae, Haim, Tove Lo i drugi, a na ovom izdanju je i Lorde predstavila novu pjesmu “Yellow Flicker Beat“ u originalu i Kanye Westovom remiksu. 

Početkom 2014. godine Lorde je zajedno na sceni sa britanskim dvojcem Disclosure izvela remiks verziju hit singla “Royals“ kao najavu kolaboracije sa Disclosure momcima na njihovoj pjesmi “Magnets“.
 
“Melodrama“ je album o ljubavi i raskidu, a kako i sama Lorde kaže, bilo joj je izuzetno teško da piše o ovoj temi i dodaje: “Ponosna sam na Melodramu. Ljudima će se svidjeti ili neće, ali bar znam da više nikada neću morati da napravim ’ozloglašeni drugi album’. Svakog dana sam zahvalna na onome čime se bavim, i da od svih života, vi ste odlučili da promijenite moj“.
 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.