3.10.2017. 15:14
1
Progovorio suprug Donne Ares: Još u aprilu ljekari u Danskoj rekli su koliko će živjeti. Bukvalno su u dan pogodili koliko je preostalo života
Prvi put za javnost njen suprug Džavid Ljubovci otkriva kako su izgledali posljednji sati Azre Kolaković koja je imala samo jednu želju, a to je da umre tamo odakle je potekla.

Kada čovjek dođe u fazu gde je svjestan da odlazi, ne treba mu zamjerati na to što kaže. Tako nisam ni ja, jer je to ipak sama ona znala, to je bolest. Mi koji nismo prošli kroz to ne možemo pričati o tome, ali ona i ja smo prošli kroz razne faze i znamo u našim srcima da nikada ništa loše ne mislimo o našem braku. Ne zamjeram joj ni na čemu, jer znam da u dubini duše nije mislila ništa loše. Pogotvo kada to ode na mozak i glavu, to sve ode u drugi pravac - izjavio je za za “Blic” Džavid i time daje odgovor na glasine da su htjeli da se razvedu poslije pet godina braka.

Tokom razgovora on je ispričao kakve su bile prognoze ljekara i zbog čega se odlučila na potez da se vrati u porodičan dom u Bihaću gde je provela poslednja dva mjeseca života:

- Još u aprilu ljekari u Danskoj rekli su koliko će živjeti. Bukvalno su u dan pogodili koliko je preostalo života. Njena jedina želja nakon tog saznanja bila je da te posljednje dane provede sa familijom i kod kuće. Nije bilo više načina za lječenja ili bilo šta, pa je tako preminula u kući. Samo joj se smanjila težina, pa su joj ljekari davali određene lekove. Nije imala bolove, pa se možda na taj način nije mučila - poručuje kompozitor.

Porodica preminule pjevačice objavila je umrlicu kojom su zvanično obavijestili javnost o njenoj smrti, kao i detalje sahrane, koja će biti obavljena u sredu, 4. oktobra, na gradskom groblju “Humka” u 16 sati, a poslednji ispraćaj krenuće ispred Kantonske bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” u 15:45 sati, prenosi Blic.


(Admir Oručević)

 
1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.