20.7.2018. 22:00
0
Lakin nastup na Eurosongu poslužio kao inspiracija Willu Ferrellu za novu komediju
Popularni američki glumac Will Ferrell slovi za jednu od ikona američke komedije, a uskoro će snimiti film o Eurosongu u produkciji Netflixa.

Kako piše BBC, Ferell će glumiti glavnu ulogu u filmu, za koji on i njegov dugogodišnji prijatelj Andrju Stil (Andrew Steele) pišu scenarij.

Neki od najzanimljivijih nastupa na Eurosongu bit će inspiracija poznatom komičaru.

Zanimljivo je da je među odabranim nastupima koji su poslužili kao inspiracija i nezaboravna pjesma ”Pokušaj” u izvođenju Lake i Mirele, koja je predstavljala Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu 2008. godine u Beogradu.

Duhoviti Laka i Mirela očito su oduševili Ferella svojim nastupom, koji je uključivao i četiri starije gospođe odjevene u vjenčanice. U centru pažnje je detalj kada Laka iskoči iz korpe za prljavi veš. Inače, reditelj ovog nastupa bio je Elmir Jukić.

Zvijezda holivudskih filmova upoznala se s Eurosongom još 1999. godine kada ga je njegova supruga Šveđanka nagovorila da gledaju ovaj festival prvi put. Ferel je ove godine i prisustvovao finalu u Lisabonu.

Osim Lakinog ”Pokušaja”, Ferellu su kao inspiracija poslužile i tema Vikinga, koju je grupa ”Lordi” 2006. godine koristila u pobjedničkoj pjesmi, zatim pojavljivanje vuka u nastupu Bjelorusije 2016. godine, vampiri u rumunskom nastupu 2013. te neke druge teme.


(Admir Oručević)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.