22.2.2019. 15:00
0
Stotine ljudi pokušavaju da uđu u kapelu da poljube kovčeg i oproste se od Šabana Šaulića
Komemoracija je održana u 11.00 sati, a sahrana je u 15.00 sati u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Kovčeg sa tijelom Šabana Šaulića oko 12:50 sati unijet je u kapelu na Novom groblju.

Na kovčegu su bijele kale i fotografija pokojnog kralja narodne muzike.

Kako prenose srbijanski mediji, na Novo groblje stigli su za sada Aco Pejović sa suprugom Biljanom, Bane Obradović, Žika Jakšić, Nada Topčagić, Vesna Zmijanac, Dragana Mirković, Goca Božinovska, Zlata Petrović, Milan Dinčić Dinča, Filip Živojinović, Vera Matović, Dajana Paunović, Milanka Karić, ekipa iz Krčedina, ekipa iz Šapca i mnogi, mnogi drugi.

Novo groblje bilo je malo da primi sve one koji su došli da se oproste od legendarnog Šabana.

Komemoracija pokojnom velikanu narodne muzike održana je u 11 sati u Skupštini grada Beograda.

Šaban će biti sahranjen uz njegov legendarni hit “Ne plači dušo”, pesmu koju je objavio davne 1984. godine, a koju je posvetio supruzi Gordani, sa kojom je bio u braku 43 godine i sa kojom ima troje dece.

Porodica je u kovčeg stavila Šabanov omiljeni kačket, bez kojeg nije mogao nijedan dan, nešto para, ali i omiljeni štap za pecanje, koji je iz Krčedina donet u porodičnu kuću Šaulića na Dedinju, prenose mediji.

Šaban će počivati pored Nebojše Glogovca, pored kog je sahranjen Milorad Mandić Manda.




(Lejla Trle) 

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.