27.5.2019. 19:15
0
'Zvukovi prijateljstva 2019' početkom juna u Mostaru i Sarajevu
Ambasada Italije u Sarajevu najavila je novi muzički projekt "Zvukovi prijateljstva 2019" koji će početkom juna biti predstavljen građanima Bosne i Hercegovine.

Riječ je o koncertima World Youth Orchestra, osnovanog 2001. godine izborom mladih muzičkih talenata iz cijelog svijeta u cilju promoviranja vrijednosti prijateljstva, sklada i sloge među narodima putem muzike.

U sklopu turneje, nakon Libanona i Maroka, WYO dolazi u Bosnu i Hercegovinu gdje će, pod rukovodstvom maestra i umjetničkog direktora Damiana Giuranne, izvesti IX. simfoniju Ludwiga v. Beethovena, a na inicijativu ambasade, kao jačanje poruke koju promovira projekt orkestra, priključit će mu se 19 muzičara Orkestra mladih Bosne i Hercegovine koji dolaze iz cijele BiH.

U svjetlu kulturne i političke vrijednosti, ovaj projekt podržavaju i Ambasada Njemačke i Austrijski kulturni forum u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Ambasade Italije.

Koncerti će se održati u nedjelju, 2. juna, u 19:30 sati u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru i u ponedjeljak, 3. juna, u 18 sati u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu.

Koncert u Mostaru održat će se zahvaljujući velikodušnom sponzorstvu Unicredit Banke, a ulaz na oba koncerta je slobodan, stoji u saopćenju.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.