5.5.2020. 22:08
1
Hajde da ludujemo ove noći: Nakon 30 godina Tajči okupila prijatelje i otpjevala čuveni hit
Čuveni hit Tatjane Matejes Cameron, poznatija po svom nadimku Tajči „Hajde da ludujemo ove noći“, s kojim je nastupila 1990., na Eurosongu i danas se pjevata, naročito u vrtićima, gdje zbog ritma i zarazne melodije za njom luduju oni najmlađi. Uz nju su generacije i odrasle, a upravo te neke nove generacije našle su se među svojim starijim kolegicama pjevačicama te su sve zajedno snimile novu verziju pjesme.

Uz Tajči, koja je za potrebe spota pred sam kraj obukla i dobro poznatu mini haljinu u kojoj je nastupala, i koja joj i dalje stoji kao salivena, pjesmu je otpjevala i njena mlađa sestra Sanja Matejaš, a bile su tu i Alka Vuica, Makedonka Tijana Dapčević, The Frajle, sestre Ivana Husar Mlinac i Marija Husar Rimac, Domenica Žuvela, Mia Dimšić te poznata američka blogerica Kristina Kuzmić.



Podsjećamo, „Hajde da ludujemo“ pjesma je hrvatske pjevačice Tajči, objavljena 1990. godine na istoimenom albumu. Pjesma je Tajči donijela slavu na području bivše Jugoslavije. Pjesmu su napisali Zrinko Tutić i Alka Vuica. Prateće vokale pjeva Milana Vlaović. Tajči je pjesmom predstavljala tadašnju Jugoslaviju na Euroviziji u Zagrebu 1990. godine. Pjesmu je izvela petnaesta po redu, nakon Francuskinje Joëlle Ursull koja je izvodila pjesmu “White and Black Blues”, i prije Portugalkinje Nuche koja je izvodila pjesmu “Há sempre alguém”. Na kraju glasanja, dobila je 81 bod, osvajajući tako sedmo mjesto od 22 države. Na sljedećoj Euroviziji 1991. godine, tadašnju Jugoslaviju predstavljala je Bebi Dol s pjesmom “Brazil”.
1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.