1.6.2021. 10:58
0
Mladi bh. pijanista pobijedio na prestižnom takmičenju u New Yorku
Bosanskohercegovacˇki pijanista Omar Halilovic´ sa svojih 11 godina pobijedio je na prestizˇnom Music competition Suzanne Culley u New Yorku.

Halilović je muzičko obrazovanje započeo u Osnovnoj muzičkoj školi na Ilidži u klasi profesora klavira Amsala Ganovića.

Zbog izuzetnog talenta i posvećenosti u tri godine koliko svira klavir dobio je, kako navodi profesor Ganović, brojne prestižne nagrade na takmičenjima.

Iako je zbog pandemije bio uskraćen redovnim pripremama u školi, Omar Halilović je uz podršku profesora Ganovića uspio doći do finala Music competition Suzanne Culley u New Yorku te je osvojio prvo mjesto.

Pobjedom u  jakoj međunarodnoj konkurenciji, mladi bh. pijanista ima priliku nastupiti u velikom Carnegie Hallu u New Yorku koji je planiran za 29. juni naredne godine.

Omar Halilović i njegov profesor Amsal Ganović bili su jedini predstavnici Bosne i Hercegovine na ovom takmičenju.

(FENA)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.