21.6.2021. 21:16
0
Povodom Svjetskog dana muzike održana premijera mjuzikla "Ko pjeva zlo ne misli"
Povodom Svjetskog dana glazbe koji se obilježava svake godine 21. lipnja, Kulturno informativni centar (KIC) priredio je u ponedjeljak navečer bogat kulturno-glazbeni program.

Program je započeo u kino dvorani kulturno informativnog centra u Tomislavgradu gdje je za ovu priliku Škola mjuzikla i glume koja djeluje u sklopu KIC-a pripremila i izvela premijeru mjuzikla "Tko pjeva zlo ne misli".

Inspirirani scenarijem Kreše Golika za jedan od najgledanijih filmova u povijesti hrvatske kinematografije, nastalom na temelju Dnevnika malog Perice Vjekoslava Majera iz 1942., cijeli tim voditelja Škole mjuzikla i glume režirao je kazališni komad koji rekonstruira izumirući dobri duh Zagreba.

- Priču o svakodnevnici poznatih i omiljenih lica, koja se okupljaju oko stola kao središnjeg mjesta građanskog života, u ovoj našoj scensko-glazbenoj priči obogaćuju pomno osmišljene koreografije, a dodatni štih ovoj predstavi daje scenografija - kazala je Feni voditeljica te škole Zrinka Lukač.

Po njezinim riječima, ova je adaptacija prilagođena današnjem vremenu i publici, a posebno su kroz likove oslikali kazališnu scenu njihove Škole s kojom su u predstavi pokušali predočiti kako to izgleda radna atmosfera u njihovom Kulturno-informativnom centru i kako to, u ovako maloj sredini, izgleda napraviti jedan veliki projekt kakav je ovaj.

Nakon mjuzikla, na Trgu gange i hajdučke družine upriličen je koncert na kojem su nastupile Tomislavgradske mažoretkinje, Limena glazba KIC-a te domaći bendovi Dinaridi, Krivi smjer i Tibet.

Inače, pokrovitelj ove manifestacije je općina Tomislavgrad, a financijski su ga potpomogli Ministarstvo znanosti, prosvijete, kulture i športa HBŽ-a, Federalno ministarstvo kulture i sporta, te Fondacija za scenske, muzičke i likovne umjetnosti.

(Fena)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.