26.7.2021. 13:06
0
Nermin Puškar o pauzi zbog kronavirusa - Svirke su krenule ali daleko je to od vremena prije pandemije
FOTO: N1
Nermin Puškar, bh. autor koji već nekoliko godina živi i radi u Sloveniji, nedavno je predstavio novu pjesmu „Ljubi me“ s kojom najavljuje novi album, koji je kako kaže, pripremao tokom lockdowna, koji je u Sloveniji trajao jako dugo. S povoljnijom epidemiološkom situacijom počele su se vraćati koncertne aktivnosti i kontakt s publikom ali u znatno manjoj mjeri nego ranije. Ko želi da prisustvuje „živoj“ svirci mora ispunjavati jedan od dva važeća uvjeta.

„Uslovi za prisustvo koncertima u Sloveniji su negativan PCR test ili vakcinisanje s obje doze. Kada govorimo o nastupima, sve je to u puno manjem obimu nego prije pandemije. Teško je uopće to porediti ali eto, ipak se krenulo pa barem i po novim pravilima“ - rekao je Nermin Puškar. 

S obzirom na pandemiju i sve nedaće koje nam je donijela u ekonomskom smislu i prihodi autora su znatno umanjeni.

"Isplata je uvijek velika motivacija za nas autore i neki garant da ćemo od ovog što radimo uspjeti i da preživimo. Osjećam veliku zahvalnost i olakšanje da u Bosni i Hercegovini postoji AMUS,  kao institucija koja nas predstavlja i štiti naše interese" - rekao je na kraju razgovora Nermin Puškar Puško.



(Amer Mujezinović)

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.