23.1.2022. 16:55
0
Oglasili se iz Parnog valjka: Napustio nas je naš dobri duh, prijatelj i suborac Aki, čovjek koji je živio za pjesmu i publiku
Još se uvijek nisu slegle emocije od iznenadne smrti frontmena Parnog valjka Akija Rahimovskog (66). Od voljenog kolege oprostili su se i članovi benda službenim saopćenjem.

“Kako je jučer s velikom tugom u srcu potvrđeno, ove subote, 22. januara napustio nas je Aki Rahimovski, frontmen Parnog Valjka te jedan od najvećih vokalnih interpretatora regionalne muzičke scene. Kao muzičar, iza sebe ostavlja bogato nasljeđe i zauvijek ispisane stranice dnevnika regionalne muzičke povijesti”, poručili su. 

U ime Parnog valjka svoju izjavu dao je i gitarist Husein Hasanefendić Hus (67). 

“Napustio nas je naš dobri duh, prijatelj i suborac, Aki – čovjek koji je živio za pjesmu, binu i svoju publiku. Još smo u šoku, nevjerici i dubokoj žalosti te trenutno nismo u stanju davati osobne izjave za medije.  Veselili smo se predstojećoj turneji i novom singlu. Ovo je preveliki gubitak dragog nam prijatelja te vas u ime njegove obitelji i benda molimo za razumijevanje. Ovim putem želimo zahvaliti publici, prijateljima i kolegama na porukama podrške i izrazima suosjećanja. Znali smo koliko je voljen, no neizmjerno smo dirnuti silnom ljubavi i reakcijama koje dolaze iz svih krajeva svijeta. “I na kraju, dozvoli da ti kažem, ljubavi dobijaš koliko i daješ”, a Aki je davao i davao…””, stoji u njegovoj izjavi.


Obožavateljima je poručio i da će o svim daljnjim informacijama biti na vrijeme obaviješteni. 

(Ajdin Balićevac)
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.