30.4.2022. 9:45
0
Koncert pred kućom Đorđa Balaševića: Poslušajte njegovu neobjavljenu pjesmu
Do sada nepoznata pjesma preminulog kantautora Đorđa Balaševića premijerno je emitovana sinoć u najpoznatijoj ulici regiona, Ulici Jovana Cvijića ispred kuće porodice jednog od najvećih umjetnika na našim prostorima.

Na posebnom audio-vizuelnom događaju, tamburaši su odsvirali nekoliko njegovih pjesama, a pred Novosađanima koji su u velikom broju posjetili ovo dešavanje članovi porodice, supruga Olivera, kćerke Jovana i Jelena i sin Aleksa podsjetili su se nekih zajedničkih trenutaka koje su proveli sa Đoletom.

Zatim je emitovana pjesma “Rođendanska” koju je Balašević napisao, ali nije do sada objavljena.

Ovom prilikom, Olivera Balašević je predstavila dopunjeno izdanje antologije ljubavne poezije tog kantautora, sa neobjavljenim pjesmama i prepiskama supružnika.

Đorđe Balašević umro je 19. februara 2021, a stanovnici brojnih gradova bivše Jugoslavije – Zagreba, Pule, Splita, Sarajeva, Podgorice, Skoplja, Mostara, baš kao i njegovog rodnog Novog Sada i Beograda, opraštali su se od velikog umjetnika.

U rodnom Novom Sadu Balašević bi uskoro trebalo da dobije i muzej “Atelje snova” na oko 500 kvadratnih metara. Muzej će se nalaziti u blizini novosadskog keja i Dunava koji su opjevani u mnogim Balaševićevim pjesmama.

Pjesmu možete poslušati OVDJE.

(A. Balićevac)
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.