7.5.2022. 15:45
0
Petnaesti festival 'Majske muzičke svečanosti' počinje 10.maja
Petnaesti festival "Majske muzičke svečanosti" bit će održan od 10.maja do 10.juna, a cilj je povezivanje pedagoške i umjetničke djelatnosti, javno prezentovanje rada studenata, nastavnika i saradnika ove institucije, ali i obogaćivanje umjetničke scene novim muzičkim sadržajima.

Majske muzičke svečanosti, koje organizira Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu (MAS UNSA),  refleksija su svijesti o oplemenjujućoj ulozi koju podrazumijeva priroda djelovanja.

Kao jedan od ključnih nosilaca umjetničkog života u Bosni i Hercegovini, Muzička redovno priređuje koncerte zavidnih interpretativnih dometa i kontinuiranom produkcijom muzičkih događaja ističe da je umjetnost potreba svakog pojedinca

Ovogodišnje izdanje obimom i sadržajem, jedan je od kompleksnijih dosadašnjih poduhvata Koncertne sezone MAS. Jednomjesečni program će obuhvatiti 16 izuzetnih koncerata koji će se održati na Muzičkoj akademiji, u Domu Oružanih snaga BiH, Galeriji Bosanskog kulturnog centra KS i u Bošnjačkom institutu – Fondacija Adil Zulfikarpašić.

Na 15. Majskim muzičkim svečanostima predstavit će se nastavnici, saradnici  i studenti svih umjetničkih odsjeka Muzičke akademije, kao i eminentni evropski umjetnici te će program poprimiti istinski internacionalni karakter.

Festival će biti svečano otvoren recitalom renomiranog pijaniste Rubena Dalibaltayana koji će biti upriličen 10. maja u 19.00 u Svečanoj sali Doma Oružanih snaga BiH.

Festivalski program će biti predstavljen 9. maja ove godine na konferenciji za medije koja će biti održana na Muzičkoj akademiji UNSA, najavljeno je iz MAS-a


(Fena/Admir O.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.