5.6.2022. 8:34
0
Pamela Ramljak o grupi: Feminnem se definitivno neće raspadati!
FOTO: Borna Hržina
U susjednoj Hrvatskoj se nakon 10 godina reaktivirala grupa Feminnem, prenose mediji.

Pjevačice i dugogodišnje prijateljice Pamela Ramljak, Neda Parmać i Nika Antolos putem društvenih mreža nedavno su informisale fanove da je vrijeme za novo poglavlje u karijeri, a već ove sedmice su predstavile i povratnički singl “Zajedno”, koji će biti njihov adut na CMC festivalu za koji dan u Vodicama.

Grupa je osnovana 2004. godine i kroz nju je prošlo nekoliko pjevačica, a može se pohvaliti i dvostrukim nastupom na Eurosongu – 2005. sa numerom “Call Me” predstavljala je Bosnu i Hercegovinu, a 2010. Hrvatsku sa pjesmom “Lako je sve”.


“Nismo puno kalkulisale, željele smo opet biti – zajedno. Na prvo slušanje smo se zaljubile u pjesmu, mada je tada bila samo muzika u pitanju. Htjele smo neku pjesmu koja će se samo nadovezati na sve ono što smo radile, ali da bude u modernom ruhu, onome što je sada – IN. Tekst smo napisale tog popodneva kada nam je Branimir pustio muziku i aranžman. Znale smo da želimo da se zove ‘Zajedno’ zbog cijele tematike i simbolike oko povratka. Mislim da nismo pogriješile. Veoma je radiofonična pjesma i sa takvom se treba vratiti. A biće kasnije svega i svačega”, navodi Pamela.

Deset godina kasnije, mnogo toga se promijenilo, ali ne i podrška publike na koju Pamela, Nika i Neda mogu računati. I nije to stvar slučajnosti, kazala je Pamela.


“Veoma je lijepo pročitati komentare da smo ljudima falili, naročito jer se poslije nas oformilo nekoliko ženskih bendova. Ipak, mi smo bile prve. Prvi trio. Drago mi je da ljudima vraćamo nostalgiju za nekim ljepšim vremenima. Mislim da je to najviše u pitanju, jer ta 2010. i te godine meni su ostale najljepše. Bez problema sa kojima se danas susrijećemo, pandemija, kriza, svega… Tad je bilo najljepše vrijeme za život”, smatra ova pjevačica.


Pamela mirno spava, jer zna da su njihove namjere isključivo motivisane emocijom, a ne drugim faktorima:

“Mi smo potpuno žene koje imaju nezavisne prihode, normalno rade mimo grupe. U ovaj projekat smo se upustile iz čiste ljubavi i nostalgije. Nema više uopšte potrebe za nekakavim raspadanjem, snimaćemo dok budemo željele. Ne zamaramo se time. Nas tri sve radimo. Imam toliko vjenčanja i proslava da ću sljedeće godine morati da ‘očistim’ raspored da ima mjesta za nas. Već ove godine imamo puno koncerata kao Feminnem. Želimo pjevati zajedno, snimati. To nam donosi zadovoljstvo, gušt. Vjerujem da će publika prepoznati, da će se vratiti stara i doći nova, da ćemo biti srećne što smo ponovo zajedno”, zaključila je Pamela u razgovoru za medije.



(Amer M.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.