18.6.2022. 20:20
0
Karleuša nepoželjna u Makedoniji: "Nećemo golotinju, kič i muziku bez tradicionalnih vrijednosti"
Jelena Karleuša veoma je popularna u Makedoniji, ali tamošnji građani ipak ne žele da se novac za njene nastupe izdvaja iz zajedničke kase, a i neki imaju primjedbe na njenu pojavu, odnosno pogrešne vrijednosti koje ona po njihovom mišljenju promoviše.

Naime, kako piše makedonski portal „Fokus“, pjevačica je trebalo da nastupi na festivalu grožđa u Kavadarcima u septembru, ali do toga neće doći jer su se stanovnici tog mjesta pobunili, prenosi "Kurir". 

Uslijed negodovanja na društvenim mrežama, gdje su se mogli vidjeti komentari poput „Nećemo golotinju, kič i muziku bez tradicionalnih vrijednosti“, nakon čega je predsjednik opštine Mitko Jančev poručio je da muzička zvijezda ipak neće gostovati na njihovoj manifestaciji.

"Mi smo transparentna opština koja uvijek sluša glas naroda. Ovaj praznik je za građane, oni imaju apsolutno pravo da kažu koga bi željeli da čuju i vide tokom berbe. Iz reakcija koje su uslijedile smo zaključili da za Karleušu nema raspoloženja, pa smo otkazali njen nastup", rekao je predsjednik opštine Mitko Jančev, prenosi “Kurir”. 



(Aldina R.) 

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.