4.9.2022. 8:55
0
"Nirvana" dobila sudski spor za omot "Nevermind"
Američki bend "Nirvana" dobio je sudski spor sa građaninom koji je na omotu njihovog albuma"Nevermind" iz 1991. godine slikan kao gola četvoromjesečna beba i koji je podnio tužbu zbog dječije pornografije, objavio je Rojters.

U odluci u petak, američki okružni sudija u Los Anđelesu, napomenuo je da je Spenser Elden čekao isuviše dugo da optuži "Nirvanu" za seksualnu eksploataciju, jer je prošlo 10 godina otkad je saznao za omot.

Optuženi su bili članovi "Nirvane" Dejv Grol i Krist Novoselić, udovica nekadašnjeg pjevača Kurta Kobejna, Kortni Lav, nekoliko izdavačkih kuća i fotograf Kirk Vedl.

"Nirvana" je koristila na omotu fotografiju koju je Vedl napravio 1991. godine u Vodenom centru u Pasadeni u Kaliforniji, a na kojoj je Elden prikazan kako nag pliva prema novčanici od dolara probodenoj udicom.

Prodato je više od 30 miliona primjeraka albuma "Nevermind".


(Admir O.)

Nirvana
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.