12.9.2022. 19:26
0
Mladi muzičar pronađen mrtav
Tijelo 39-godišnjeg Ivana Dragičevića pronađeno je u šumi u mjestu Montekio Mađore kod Vičence.

Za Ivanom Dragičevićem je policija u regionu Veneto tragala od 2. septembra, kada je otišao iz kuće bez mobilnog telefona, novca i dokumenata i nije se vratio.

Ivanova majka, koja je živela s njim, kako piše Korijere dela sera, obavijestila je karabinijere u Valdanju da je njen sin nestao, pa su organi reda odmah krenuli u potragu zajedno sa dva tima vatrogasaca i dvije ekipe sa psima tragačima.

Potraga je bila koncentrisana na one djelove šume u kojima je Ivan volio da se šeta.

Tijelo, međutim, nije pronašla policija, već jedan izletnik u petak, 9. septembra, u šumi između Vija Kampestrinija u Montekio Mađore, koja je jedno od omiljenih šetališta stanovnika toj kraja.

I mada smo odmah angažovali policiju i vatrogasce, kao i civilnu zaštitu u nadi da ćemo pronaći Ivana živog, nažalost, nije došlo do takvog ishoda. Izjavljujem svoje najdublje saučešće porodici i u iščekivanju smo rezultata obdukcije koja će nam objasniti koji su razlozi njegove smrti – izjavio je gradonačelnik Montekio Mađorea Đanfranko Trapula.

Ivan je kao gitarista grupe “Ethereal Lus” trebalo je da nastupa na Fešti Santa Libera prošle nedelje u mjestu Malo. Međutim, zbog njegovog nestanka koncert je otkazan, a umjesto njegove grupe, učestvovali su drugi izvođači.

Ivan je rođen u Srbiji gdje je i odrastao, a u Italiju je došao prije četiri godine kod majke.

Za njegove prijatelje i porodicu ova tragedija je neshvatljiva jer, prema njihovim riječima, nije bilo svađa niti bilo kakvih okolnosti koje bi mogle da dovedu do njegovog nestanka.

Od njega su se oprostili i članovi benda. “Ćao, Ivane, tvoj osmijeh i zvuk tvoje gitare će nam zauvijek nedostajati. Bilo nam je zadovoljstvo poznavati te i dijeliti s tobom snove u stihu i zato ćeš zauvijek ostati u našim srcima. Nikada te nećemo zaboraviti- naveli su na Fejsbuku, prenosi Alo.

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.