20.11.2022. 9:30
0
Na današnji dan rođen je Toma Zdravković
Pjevač koji je živio u Pečenjevcu kraj Leskovca, a svojim pjesmama je “dirao u dušu” u beogradskim kafanama, bio je vječiti romantik i boem Toma Zdravković, a rođen je na današnji dan prije 84 godine.

Ovaj nadareni pjevač bio je poznat i kao tekstopisac.

Tomu je poznata folk-pjevačica Silvana Armenulić pronašla na jednoj klupi u Leskovcu, u trenutku kada je ostao bez novca. Ona mu je pomogla stati na noge, a on joj je zauzvrat napisao pjesmu “Šta će mi život”.

Prije godinu dana premijerno je i prikazan film o Tomi koji je mnoge doveo do suza, prikazujući njegov težak i tužan život.

Ženio se četiri puta, a najveći porok mu je bio alkohol. Njegov brat Novica Zdravković krenuo je njegovim stopama i počeo aktivno da pjeva.

Toma Zdravković preminuo je 30. septembra 1991. godine u Beogradu, a iza sebe je ostavio brojne hitove kao što su “Da l’ je moguće”, “Danka”, “Dotak’o sam dno života”,  “Tužno leto”, “Sliku tvoju ljubim”, “Kafana je moja sudbina”, “Prokleta nedelja”, “Jelena” i “Za Ljiljanu”, navodi magazin Azra. 

(A.R.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.