5.1.2023. 10:05
0
iMTM Records predstavlja novi muzički projekat Mila BK aka Milica Bonar „D-dimer“
Pjesma je drugi singl Mile BK koji stiže nakon njenog prvijenca „Tranzit“, a govori o suočavanju sa teškim stanjima i problemima u kojima se možemo naći, te prevazilaženju kriza prilikom borbe sa navedenim.
Pjesma je pisana na klinici u Istanbulu, a posvećena je borbi za život bliskih osoba Mile BK.

Pjesma se takodjer se odnosi i na stanja uzrokovana depresijom, sa kojom sam se na ličnom planu godinama borila. Stvari za kojima trčimo u našim svakodnevnim životima ne traju vječno, ratovi su najbolji primjer toga da danas jesmo - sutra nismo, bolest ili gubitak novca, takodjer. Bez bitnih stvari u životu je lako ostati igrom sudbine, bez obzira na uloženi trud ili novčana sredstva. Iako je u pjesmi korišten metaforički, d- dimer u medicinskom smislu predstavlja konkretan pojam, a njegova povišena vrijednost zahvata pacijente koji se bore sa tromboembolijom, kardiovaskularnim bolestima, depresijom ili poteskoćama u trudnoći, dok je za nas možda više prepoznatljiv u kontekstu aktuelne pandemije koronavirusa, gdje je povišena vrijednost D-dimera uobičajena manifestacija kliničke slike takvih pacijenata.“ -  navodi Mila.

Millica Bonar je rodjena u Sarajevu 15.03.1985. godine, gdje je završila osnovnu, srednju školu, te studij novinarstva i odnosa s javnošcu. Radila je u medijima, pohadjala časove klavira, plesa i baleta, a članica je i Mješovitog hora Akademskog kulturnog Centra Slobodan Princip "Seljo".

U sklopu nastave koju je pohađala na sarajevskom iMTM-u, educirala se za komponovanje na muzičkim softverima. Autor je svojih dosadašnjih pjesama i muzike.
 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.