14.1.2023. 8:53
0
Božo Vrećo: Uvijek uzvraćam ljubavlju, pa i kada upiru prstom i bacaju kamen
FOTO: N1
Bosanskohercegovački umjetnik Božo Vrećo niže uspjehe širom svijeta, a njegova ljubav prema sevdalinci osvaja srca svih generacija. Oni koji ga prate na mrežama, znaju ponešto o njegovoj dnevnoj rutini i sitnicama koja ga čine sretnim - cvijeće, pravljenje pite, čajevi, priroda i, naravno, muzika.

Na pitanje mogu li se ljudi promijeniti, Božo je odgovorio “Itekako”. Prepričao je susret s jednim mladićem nakon koncerta koji je nakon godina mržnje, zavolio Vrećinu muziku i počeo shvatati njegovu misiju.

“Rekao je sljedeće - ‘Znate Božo, ja sam svugdje, prije neke dvije godine, gdje god bi se nešto pojavilo o vama, napisao najgnusnije riječi. A onda jedno jutro sam ustao s vašom pjesmom u ušima i počeo sam da slušam vašu muziku i da je intenzivno analiziram, da postaje dijelom mene’. Ona je postala dijelom njega. Bog, univerzum utjecali su na njega.

Ta promjena je bila moja neiscrpna ljubav prema ljudima kojima dajem pa i onima koji su upirali prstom i bacali kamen, uzvraćao sam ljubavlju. Jer je to jedino od Boga što dolazi. Ljubav može mijenjati ljude. Kada bi mijenjali hiljaditog čovjeka na planeti, mi smo uspjeli. Uspjeli smo dotaći dušu i aktivirati srce da zapjeva i pronađe odgovor. (...) Bog je svuda oko nas. On ne stanuje ni u džamijama, sinagogama ni crkvama. On je svuda oko nas i u nama, u svakom atomu našeg bića.

Spoznavši Boga u sebi, mi spoznajemo ono najvrednije što možemo dobiti od njega - ljubav”, rekao je Vrećo za N1. 

(Erna H.) 

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.