26.5.2023. 16:19
1
Sejo Sexon pobijedio: Nele na koncertu u Zagrebu neće pjevati pjesme Zabranjenog pušenja
‘Rock el Classico multimedijalni je spektakl dvojice eminentnih umjetnika s velikim međunarodnim iskustvom’, najavljuje se koncert Stefana Milenkovića i dr. Neleta Karajlića u zagrebačkoj Hali 17. jula. Prije nekoliko dana oglasio se zbog toga Sejo Sexon (61), koji je zabranio da mu nekadašnji kolega iz benda, Zabranjenog pušenja, izvodi njegove pjesme. Kako 24sata.hr saznaje iz krugova bliskih dvojcu koji nastupa u Zagrebu, koncert će proći bez pjesama legendarnog sarajevskog benda.

A žestoke su reakcije prethodile s obje strane. Kko pjeva zlo ne misli’ u ovom slučaju nije vrijedilo.

“Dajem na uvid samo dio medijskih istupa i eskapada, koji su skupljeni za potrebe sudskog procesa, a tu je i simpatična fotomontaža s kokardom, koja najbolje govori što o Neletovim političkim pozicijama, višegodišnjem govoru mržnje te parolama i pjesmama koje veličaju presuđene ratne zločince misli naša javnost i publika”, objavio je Zabranjeno pušenje, čije je ime zaštitio Sejo Sexon, pa nastavku dodaje:

“Uz ove i ovakve stavove i istupe na koje me već duže vrijeme upozoravaju, moje obrazloženje te za mene najdublji i najbitniji razlozi zašto ne želim da moja djela koristi dr. Nele Karajlić, nalaze se na žalost i na njegovu sramotu, na brojnim sarajevskim grobljima, gdje leže kosti 11.000 Sarajlija koje su, uz četiri godine izgladnjivanja i terora, poubijali upravo likovi koje je dr. Nele godinama veličao u svojim pjesmama i intervjuima i koji su uz sve učinjeno zlo, 1996. po dolasku SFOR-a i uspostavi mira prisilili na iseljenje gotovo sve Srbe iz Federacije BiH i potakli pravedni i osvetnički gnjev dr. Karajlića, ovjekovječen u ideji da ponovo ukreše tenk kojim će se konačno vratiti u Sarajevo”.

Uzvratio je Nele kako je ime bendu dala njegova majka, dok je Sejo bio u vojsci… Koncerta će u Zagrebu ipak biti, ‘Rock el classico’ odsvirati, ali ne po željama izvođača, odnosno bez pjesama Zabranjenog pušenja.


(Admir O.)

1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.