13.5.2024. 19:03
0
Švedski medij: Otkriveno zašto je Holanđanin diskvalifikovan sa Eurosonga
Završena je istraga protiv Joosta Kleina, holandskog predstavnika na Eurosongu koji je diskvalifikovan uoči finala takmičenja zbog prijetnji koje je uputio djelatnici televizijske producentske ekipe. Švedski Aftonbladet piše da je Holanđanin priznao da je krenuo šakom na fotografkinju.

"Muškarac je osumnjičen za nezakonite prijetnje u Malmö Areni u četvrtak navečer. Osumnjičenik je saslušan, ali nije pritvoren. Tužiteljica koja je primila ovu nezakonitu prijetnju je zaposlenica Eurosonga", rekao je Emil Andersson, voditelj odjela za istrage u Malmöu.

Prema izvoru Aftonbladeta, Klein je navodno tokom ispitivanja sve priznao i rekao da je bio pod velikim stresom zbog svih fotografa te ih je zamolio da prestanu snimati. Kada ga nisu poslušali, naljutio se i podigao šaku te nasrnuo na fotografkinju. Ipak, nije ju udario.

Prema riječima ljudi koji su bili u backstageu, Joost Klein se izvinjavao i ponavljao:

"Žao mi je, žao mi je."

Međutim, nejasno je li to izvinjenje bilo upućeno i fotografkinji. Nakon incidenta Holanđanin je diskvalifikovan iz takmičenja.

Raniji medijski natpisi, koji su se pojavili nakon što Klein nije nastupio na probi u petak, sugerisali su da je došlo do nekog sukoba između Kleina i izraelske delegacije zbog različitih stavova o ratu između Izraela i Hamasa.

Njegovo isključenje, međutim, nema nikakve veze s njegovim stavom prema drugim izaslanstvima, istakao je EBU.

(Erna H.) 

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.