7.12.2015. 12:21
0
Rođeni su poslije 2010. godine i žele iz nazvati Generacijom Alfa
Mark McCrindle je futurista i demograf TEdx-a. On je pokrenuo kampanju čiji je cilj da se bebe rođene nakon 2010. godine zovu "Generacijom Alfa".

Ta djeca će odrastati uz tablete, a život bez pametnih telefona će im biti nezamisliv. 

"U prošlosti pojedinac nije imao gotovo nikakvu moć sam po sebi, sada svako kroz tehnologiju može da kontroliše svoj život", rekao je Mark McCrindle za Bussines Insider.

Na generaciju rođenu poslije 2010. godine uticat će i demografske promjene naročito ona, poput najava da bi Indija do 2028. godine mogla prestići Kinu po najvećem broju stanovnika.

"Indija i Kina postaće centar gravitacije, pogotovo nakon što je Kina nedavno nakon 35 godina ukinula strogu politiku 'jednog djeteta po porodici'"rekao je McCrindle.

On dodaje i to da djeca budućnosti neće novu tehnologiju smatrati “alatom” koji im je “dodat” u svakodnevan život već da će je spontano integrisati u svoj život, kao njegov sastavni dio, piše Telegraf. 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.