21.9.2016. 21:45
0
Photomath je poboljšao svoju genijalnu matematičku aplikaciju, sada prepoznaje i rukopis
FOTO: Photomath
Kompanija Photomath je za svoju genijalnu aplikaciju za rješavanje matematičkih problema izbacio nadogradnju koja aplikaciji omogućava rješavanje rukom ispisanih zadataka.

Aplikacija je dosad radila samo s isprintanim zadacima, primjerice u udžbenicima ili zbirkama zadataka, a po novome – prepoznaje i rukopis. To znači da korisnici mogu matematički zadatak rukom ispisati na papiru, a Photomath će riješiti problem.

Osnivač i izvršni direktor Photomatha, poduzetnik Damir Sabol, je za Techcrunch rekao da je aplikacija skinuta više od 36 miliona puta te da Photomath konstantno među prvih pet edukacijskih aplikacija u SAD-u.

S novom verzijom lansiran je i Photomath+, novi sistem za rješavanje matematičkih problema koji zadatku pristupa onako kako bi mu pristupio čovjek i korisnike korak po korak vodi do rješenja zadatka. Novi sistem ujedno bi trebao razriješiti problematiku, jer Photomath više neće biti aplikacija koja piše vašu domaću zadaću davanjem instant rezultata, nego s novom metodologijom doista pomaže korisnicima u učenju, piše Telegram.

Nova verzija već je dostupna u App Storeu, a za Androide stiže do kraja mjeseca. Nova Photomath+ usluga je besplatna do 30. novembrai nakon toga će se plaćati, a Sabol je za TechCrunch kazao da još razrađuju model plaćanja i cijene za Photomath+.


(Anesa Agović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.