9.2.2017. 15:05
0
Nova pilula u potpunosti napravljena od čokolade smanjuje rizik od srčanog, moždanog udara i demencije
Da biste unijeli dovoljnu dozu flavanola iz kakaa koja pozitivno utiče na zdravlje, trebalo bi da pojedete 400 grama tamne čokolade i unesete 2.429 kalorija. Zato je tu nova pilula u potpunosti napravljena od čokolade koja smanjuje rizik od srčanog, moždanog udara i demencije.

Na tržištu u Velikoj Britaniji pojavila se pilula napravljena u potpunosti od čokolade, za koju se vjeruje da može da smanji rizik od srčanog i moždanog udara, kao i od demencije.
 
Flavanoli iz kakaa pomažu u regulisanju nivoa holesterola i poboljšanju protoka krvi, piše “Daily Mail”. Međutim, da biste dobili efikasnu dozu trebalo bi da pojedete 400 grama tamne čokolade, koja sadrži 2.429 kalorija.

Pilula koja se pojavila na tržištu u Velikoj Britaniji sadrži konzendovane antioksidantne hranljive sastojke u svojoj najčistijoj formi.

Istraživači iz Kraljevskog udruženja za hemiju dokazali su da flavanoli pomažu u stvaranju azot-monoksida, koji podstiče opuštanje mišića arterijskih zidova.

“Vjerujemo da je ovo korak naprijed”, rekao dr Alf Lindberg sa Istraživačkog instituta u Kembridžu, prenosi “National geographic“…

(Merima Druškić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.