3.3.2017. 12:52
0
Roboti u potpunosti mijenjaju ljude: Stižu umjesto političara, prijatelja, ljubavnih partnera
Ljudi će se družiti putem holograma /kompjuterska simulacija/ umjesto da idu u posjetu prijateljima, a čovjek i robot će u budućnosti biti toliko izjednačeni da će imati ljubavne odnose, prognoziraju futurolozi na stranici "Zemlja-2050".

Saradnici ruske kompanije "Kasperski" koji stoje iza ove futurološke analize iznose i mračne i optimistične prognoze. 

Oni upozoravaju da će zbog stalnog rasta broja stanovnika, nestašice vode i globalnog otopljenja planeta biti zahvaćena pobunama zbog sveopšte gladi, a zatim i ratovima za prirodna bogatstva. 

Ipak, naučnici će stvoriti pristupačan mehanizam za desalinizaciju morske vode pomoću nanotehnologija. 

To će od suše spasiti Afriku i Latinsku Ameriku i omogućiti da se tamo razvija zemljoradnja, a zemljama koje su okružene morima to će biti dodatni izvor prihoda. 

Projekat futurološkog pogleda na budućnost je interaktivan i ko god želi može da ponudi svoje varijante onoga što će se događati do 2030, 2040. i 2050. godine. 

Život u razvijenim zemljama, prema verziji koju iznosi "Kasperski lab", biće sve komforniji. Stolice, kauči i kreveti biće prilagođeni željama vlasnika, u svakom stanu biće 3D štampač. 

Umjesto televizije postojaće superbrzi strim kanali čiji sadržaj gledalac sam određuje i može da ih programira i reguliše po želji. 

Prognostičari upozoravaju da će sve ove pogodnosti biti dostupne samo za one koji imaju mnogo novca. 

Globalno zagrijavanje neće biti zaustavljeno, uvjereni su futurolozi - do sredine ovog vijeka Sjeverni pol će se toliko istopiti da tokom ljeta na Arktiku gotovo i neće biti leda. 

Sjeverne zemlje će imati koristi od otopljenja, jer će se povući vječno smrznuto tlo i nastaće daleko bolji uslovi za razvijanje ogromne teritorije Sibira i Kanade. 

Vještačka inteligencija će se dalje razvijati i roboti će u nekim slučajevima zamjenjivati ljude. 

Neki futurolozi vjeruju da će vještačka inteligencija postati toliko pametna da će najprije pomagati vlastima u upravljanju državom, a zatim će moći da je u potpunosti zamijeni.

(Srna / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.