19.3.2017. 17:43
0
Svemirska kapsula "Dragon" se vratila na Zemlju sa naučnim uzorcima
Svemirska kapsula "Dragon", koja je prije mjesec dana sa Floride lansirana ka svemirskoj stanici sa namirnicima, vratila se danas na Zemlju puna naučnih uzoraka sa te stanice, u kojoj borave jedan Francuz, dva Amerikanca i tri Rusa.

"Dragon" se danas padobranom spustio u Pacific, nedaleko od obale Južne Kalifornije, nakon što su ga astronauti lansirali iz Međunarodne kosmičke stanice pet sati ranije, prenosi AP.

Svemirska kapsula je lansirana u kosmos prije mjesec dana sa iste lansirne platforme na Floridi koju je NASA koristila za lansiranje misije "Apollo" na Mjesec.

"Dragon" je lansiran u kosmos sa više od dvije tone potrepština, a vratio se sa isto tolikim tovarom koji čine upotrebljena oprema i završeni eksperimenti.

Drugi snabdjevač NASA-e, "Orbital ATK", planira da lansira svoj brod za snabdijevanje u petak, također iz Cape Canaverala na Floridi, navodi američka agencija.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.