23.6.2017. 22:30
3
Naučnici: Roboti će za 120 godina preuzeti sve ljudske poslove
Svjetsko istraživanje koje su sproveli eksperti u oblasti vještačke inteligencije i njenog učenja pokazalo je da će proći 120 godina prije nego što roboti preuzmu sve ljudske poslove, prenio je “BBC”.

Prema rezultatima istraživanja Instituta za budućnost čovječanstva Univerziteta Oxford, za preuzimanje polovine ljudskih poslova mašinama će biti potrebno 45 godina.

U studiji Instituta se zaključuje da će vještačka inteligencija potpuno promijeniti saobraćaj, zdravstvo, nauku i finansije.

Najveći broj ispitanih ne vjeruje da će razvoj i primjena vještačke inteligencije biti loši za čovječanstvo, ali je polovina rekla da razvoj mora ići u smjeru minimizovanja rizika i opasnosti, prenosi “B92“.


(Admir Oručević)

3
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.