31.10.2019. 20:26
0
NASA: Četiri astronauta dvije sedmice na Mjesecu
NASA naučnici otkrili su nove detalje o planiranoj misiji na Mjesec, a članovi nove ekspedicije bi, kako se tvrdi, po površini Zemljinog satelita mogli da prošetaju čak četiri puta.

Tokom šetnji astronauti će prikupljati uzorke, te vršiti druge naučne zahvate, a prije ljudske misije bi na Mjesec mogao da stigne rover kojim će moći da se upravlja na daljinu. Opcija za upravljanje je opisana kao „Tesla ‘Smart Summon’ opcija, samo na Mjesecu,“ što znači da će misija moći da se odvija na više punktova, što će omogućiti da se prikupi i više uzoraka.

Tako bi slijedeća Misija na Mjesec mogla da astronaute izvede na površinu ovog nebeskog tijela, te im omogući da tamo provedu do dvije sedmice.

Kako tvrde iz NASA, misija bi trebalo da se dogodi prije 2030. godine, a nakon one koja je planirana za 2024. godinu. Skeptici ističu da agencija nije dobila potrebna sredstva ni za prvu misiju, i dodaju da bi najave još uvek trebalo uzimati sa rezervom, prenose Nezavisne.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.