17.2.2020. 18:34
0
Nauke nikad dosta: Nagrađene osnovne i srednje škole u Tuzlanskom kantonu
FOTO: Ilustracija
Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona uručio je priznanja direktorima 32 osnovne i srednje škole s područja tog kantona, koje su postigle najbolje rezultate u školskoj 2018/2019. godini.

Tu praksu ocjenjivanja Pedagoški zavod provodi već 13 godina, a instrumentarij za vrednovanje uspjeha svake se godine mijenja i dopunjava. 

Prva osnovna škola "Živinice" već treću godinu u ukupnom je poretku najbolja osnovna škola u Tuzlanskom kantonu.

Direktor ove obrazovne ustanove Omer Ramić kaže da su učenici te škole osvojili više od 2.700 bodova na takmičenjima na kojima su prezentirali njihovu lokalnu zajednicu i državu u regionu. 

Osim rezultata sa učeničkih takmičenja, Pedagoški zavod vrednuje i rad direktora i nastavnika, opremljenost škole, učešće u međuškolskim projektima, rad sekcija.

Među srednjim školama prema svim kriterijima najdominantnija je tokom prošle školske godine bila Behram-begova medresa u Tuzli, čiji je direktor Ahmed Hatunić pojasnio da se ocjenjuje 11 aspekata rada po instrumentariju koji se svake godine mijenja i koji ih iznenadi novim zahtjevima.  

Svake godine Pedagoški zavod uvodi i nove kriterije za ocjenjivanje rada škola. U školskoj 2018/2019. godini bilo je važno imati što manje izostanaka sa nastave.

Direktor Pedagoškog zavoda Nikola Čiča kazao je da su prošle godine u kriterije uveli opravdane i neopravdane sate.

- Broj opravdanih i neopravdanih sati je smanjen za 15 posto - naglasio je.

Za postignute uspjehe i realizaciju nastave tokom prošle školske godine priznanja su dobili menadžmenti ukupno 32 škole koje su bile prvoplasirane, drugoplasirane i trećeplasirane u općinama i na nivou Tuzlanskog kantona u kategorijama podijeljenim prema broju učenika.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.