6.1.2021. 13:45
0
Beč: Mona Netz obučava djecu o električnoj energiji
Probuditi interesovanje za tehnologiju kod djece, a posebno kod djevojčica i približiti im teme koje se tiču električne energije, plina i daljinskog grijanja, nije jednostavno, a u Beču taj posao obavlja maskota Mona Netz koja je osvojila austrijsku PR-nagradu za 2020. godinu.

- Jako sam ponosan na pobjedu u kategoriji korporativnog PR-a na državnom nivou za 2020. godinu. Ova nagrada skreće pažnju na djevojčice u tehničkim zanimanjima – a to je upravo naš cilj u komunikaciji sa djecom i mladima - objasnio je Patrick Reiterer, idejni tvorac Mona Netz.

Reiterer je Monu Netz razvio još u 2016. godini kao tehnološki osviještenog lika iz crtića. Od tada on zajedno sa svojim likom organizuje školske obilaske terena bečke energetske mreže "Wiener Netze", stoji na binama festivala i provodi radionice o energetici. Mnoštvom praktičnih savjeta, zabavnih igara, sjajnih zagonetki, eksperimenata i rukotvorina, Mona podučava djecu uzrasta od 3 do 14 godina.

U toku dugogodišnjeg rada, Mona Netz je uspjela podučiti ukupno 50.000 djece, mladih i pedagoga. Budući da duo Mona i Patrick zbog koronavirusa trenutno ne ide na turneju, njihov rad je digitalizovan u obliku videa i igrica. PR-nagradu na državnom nivou u Austriji dodjeljuje PRVA (Public Relations Verband Austria), saopćeno je iz Eurocomm PR-Sarajevo.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.