25.2.2015. 23:49
0
Ivica Osim: Ovakva Argentina ne bi smjela da nas pobijedi!
Fudbalska reprezentacija BiH je u prijateljskom susretu sa Argentinom u St. Louisu poražena rezultatom 2:0. Bila je ovo dobra prilika i test za naše reprezentativce uoči Svjetskog prvenstva. Ne možemo biti zadovoljni porazom, ali definitivno reprezentativci i selektor Safet Sušić iz utakmice sa vrhunskom reprezentacijom kakva je Argentina mogu izvući pouke koje nam mogu koristiti na Mundijalu.
Kontaktirali smo Ivicu Osima, koji nam je u telefonskom razgovoru prenio svoje viđenje ove utakmice.

Ja lično nisam zadovoljan onim što je reprezentacija pružila jer to može puno bolje. Nije niko odigrao kako je mogao, ali treba vidjeti malo kad se vrate šta je bilo. Sva ova frka koja se napravila oko utakmice je već previše bilo. Ispalo je kao da je to kvalifikaciona utakmica. Umjesto da budemo sretni što igramo protiv Argentine, da vidimo gdje smo i šta smo, mi smo napravili atmosferu kao da su to kvalifikacije. Moramo se malo smiriti“, izjavio je Osim na početku našeg razgovora.

Ivica Osim smatra da poraz od Argentine ne bi trebao negativno uticati na samopouzdanje reprezentativaca.

Treba znati s kim smo igrali, zašto smo igrali i kad se sve to objasni možemo pričati šta nam fali, a fali nam puno. Treba znati igrati ovakve utakmice. Zna se ko je Argentina, zna se ko smo mi, ali je to pritisak u svakom slučaju. Naša očekivanja su uvijek malo prevelika“, objasnio je Osim.

Govorio je Osim tokom našeg razgovora o kvalitetu naše reprezentacije i nemogućnosti da pružimo bolju partiju i u utakmicama u kojima nam baš i ne polazi sve za rukom. Cijeli razgovor poslušajte u priloženom videu.

(Nedim Pobrić)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.