25.2.2015. 23:53
0
„Imamo problem sa društvenim mrežama i sa bezočnim napadima“
Razlog zbog kojeg je pristupila Demokratskoj fronti je prva tema drugog dijela intervjua sa profesoricom Hankom Vajzović. Naša sagovornica ističe i brojne orkestrirane kritike usmjerene ka njoj od osnivanja Demokratske fronte, a one uglavnom dolaze iz jedne centrale.
Kad ne mogu reći da je neko lopov, ne mogu dokazati da je ikad išta nelegalno stekao, onda kažu da je nesposoban. Ako ga ne možemo nabijediti da je lopov, možemo ga nabijediti da je nesposoban jer nije uspio ništa uzeti“, objašnjava profesorica Vajzović.

Učestale su neformalne procjene javnosti o strukturi budućeg glasačkog tijela Demokratske fronte i procjenjuje se da će značajan dio dosadašnjih SDP-ovih glasača svoje povjerenje pokloniti novoj političkoj stranci u BiH.

Ne bavimo se procjenama ko je to ko bi mogao glasati za nas.  Okupirani smo drugim aktivnostima. Imali smo okvirni program, a sad se intenzivno radi na sektorskim politikama, na izradi takvih programa i detaljima“, objašnjava naša sagovornica.

Još uvijek nije poznato kada će Demokratska fronta predstaviti svoj program, a u samoj stranci očekuju da će „dobro“ proći na predstojećim izborima.

Novinar: Nedim Pobrić
Snimatelj: Alen Alilović
Montaža: Emir Preljević

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.