25.2.2015. 23:57
0
„Sarajevo je postojalo i prije Tana, postojat će i poslije maja!“
Plod višemjesečnog, pa čak i višegodišnjeg rada vodstva FK Sarajevo je u četvrtak navečer predstavljen u prostoru Termalne rivijere na Ilidži. Novi dresovi, novi, ali i stari prvotimci, novi trener, te Akademija FK Sarajevo su predstavljeni na svečanoj ceremoniji pred nekoliko stotina zvanica.
Sigurno je najponosniji predsjednik FK Sarajevo Edis Kusturica, čovjek koji je najzaslužniji za dolazak Vincenta Tana u klub.

Zahtjevan je zadatak, kada je ekipa u pitanju, u proteklom periodu imao sportski direktor kluba Abdulah Ibraković, koji je zadužen za dovođenje igrača. Ibraković je zadovoljan urađenim poslom, pojačanjima koja su stigla u klub, te vjeruje da će to donijeti rezultat i na terenu.

Sarajevo će u nastavku sa klupe voditi i novi trener, Robert Jarni, koji za cilj ima nakon sedam godina donijeti titulu na Koševo. Pored trenera, Sarajevo ima i novog golmana. Matej Delač će kao posuđen igrač iz Chelseaja čuvati gol ekipe sa Koševa, a dovoden je kako bi, prema njegovim riječima, pomogao Sarajevu, te kako bi Sarajevo pomoglo njemu.

Iako je posudba dogovorena na šest mjeseci, sportski direktor kluba tvrdi kako postoji mogućnost da Delač i naredne sezone ostane u Sarajevu. Postignut je dogovor sa londonskim klubom, a Delač bi u aprilu trebao produžiti ugovor sa „plavcima“ na nove četiri godine, a zatim bi bila produžena i posudba u FK Sarajevo.

Vule Trivunović je već starosjedilac na Koševu. Jednom je propustio priliku ostati do kraja sezone i osvojiti titulu. Smatra da postoji razlika u kvalitetu između ekipe koja je nastupala jesenas i ove koja će istrčati u subotu. Trivunović vjeruje kako je nova ekipa za bar 40 posto jača od one koja je okončala jesenji dio prvenstva.

Nakon nekoliko mjeseci treniranja, bez prava nastupa, Nemanja Bilbija bi u subotu konačno mogao zaigrati u bordo dresu. On također dijeli mišljenje da je ova ekipa jača, poznaje mnoge igrače koji su pojačali Sarajevo, a istakao je i kako će utakmica protiv Borca u Banja Luci, kluba u kojem je ponikao, biti naročito emotivna za njega.

Sarajevo nastavak prvenstva počinje u Zenici, gdje igraju protiv starog rivala Čelika. Tradicija je na strani Zeničana, ali kvalitet je, barem na papiru, na strani Sarajeva. Ono što je sigurno jeste da nas očekuje najzanimljivije proljeće od kada se igra Premijer liga BiH.

Novinar: Nedim Pobrić
Snimatelj: Ermin Ljumić
Montažer: Emir Preljević
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.