26.2.2015. 0:16
0
I oni su se kandidovali za izbore, a morate čuti šta vam poručuju!
Procjenjuje se da je nekoliko hiljada osoba činilo izborni štab Baracka Obame uoči predsjedničkih izbora u SAD-u 2012. godine. Međutim, postidio bi se Obama da sazna kakvu podršku i kakav tim iza sebe ima čovjek iz Breze, Halil Tuzlić, potencijalni član Predsjedništva BiH.
Tuzlićev štab broji 300.000 osoba! Da, 300.000 osoba jer računica je jednostavna. Ako Halil pobijedi, pobijedio je narod, a ako Halil izgubi, prema njegovim riječima, izgubio je narod!

Podsjećamo, dok su građani širom BiH protestovali u februaru ove godine, ispred Halilovog načelničkog ureda u Brezi su se okupili Romi koji su ga podržali. Zli jezici su tvrdili da im je plaćeno da to urade. Ako ste se pitali zašto Tuzlić ima ovakvu podršku u Brezi, dio odgovora leži vjerovatno i u projektu kojeg radi sa Švabama.

Ako Halil postane predsjednik, možda ne bude nezaposlenih i u BiH. Nezaposlenih neće biti i ukoliko u Skupštinu RS-a uđe Vinko Perić, kandidat čiji je promotivni spot krasila i muzička podloga uz stihove „Neće, majko, ovo biti Turska, već zauvijek Republika Srpska“. Dakle, Vinko je srpski, a Esed Radeljaš, zvani „Pripalo mi“, je naš, šta god to značilo.

A suštinskim pitanjima koji su ključni za egzistenciju svakog građanina BiH će se baviti Demokratska fronta, tačnije kandidatkinja za Predstavnički dom Parlamenta FBiH Džejla Glavović-Očuz. Ako Džejla uđe u Parlament bićemo moderni, a uz modu ćemo imati i novca.

BiH obiluje prirodnim ljepotama, a jedan takav biser imamo priliku vidjeti i na predizbornom spotu Mirze Ganića.

Predizbornu kampanju prate i spektakularni skupovi, a jedan takav je održao i kandidat Stranke za BiH za Parlament FBiH, Izet Smajević. Okupljeni oko granapa „Mimi“ u Uvorićima nisu krili oduševljenje predstavljenim programom.

U vlasti nam trebaju jaki ljudi, a jedan takav je Nijaz Kadirić, koji će nas uz temu iz Rockyja povesti u bolju budućnost.

Nakon što 2012. nisu osvojili načelničke pozicije, Stranka za evropsko Sarajevo ove godine juriša na Skupštinu Kantona Sarajevo, a predstavljat će ih, između ostalih, Dragan Marinković, Milan Pavlović i Nazif Gljiva. Nema sumnje da bi ovaj trojac, uz već pomenutog Eseda Radeljaša, pravio čuda u Skupštini Kantona Sarajevo.

Preostalo je još nekoliko dana do izbora. Ona stara, uobičajena lica ste dovoljno gledali, a mi smo vam napravili kratki presjek među onima koji ne dobijaju dovoljnu pažnju, a u suštini se po produktivnosti ne razlikuju mnogo od onih kojih su potrošili stotine hiljada kako bi im dobro upamtili lik u mjesecu za nama. I oni nude poslove, Evropsku uniju, NATO, kvalitetnu eksploataciju prirodnih resursa, a ukoliko bi se i oni dokopali vlasti, čisto sumnjamo da bi bili mnogo lošiji od ovih koji nas danas predstavljaju.

(Nedim Pobrić)
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.