26.2.2015. 0:18
0
SDP, DF i ostale stranke „ljevice“ zajedno već na narednim izborima?!
Prva sjednica Predsjedništva SDP-a BiH, koja je trajala više od devet sati, je rezultirala dogovorom o promjenama u rukovodstvu stranke, odnosno o donošenju prijedloga Glavnom odboru SDP-a o sazivanju vanrednog kongresa stranke.
Još tokom same sjednice su se pojavile informacije o verbalnim sukobima među prisutnima, što u intervjuu za Source.ba portal negira Bakir Hadžiomerović, kandidat te stranke za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na prošlim izborima.

Hadžiomerović smatra da su pojedini zvaničnici SDP-a, koji su bili prisutni pomenutoj sjednici, informisali novinare o dešavanjima tokom sastanka, što nije korektno.

Razgovarali smo i o ideji o ujedinjenju socijaldemokratskih stranaka u BiH, koja se u posljednje vrijeme često pominje.

Posljednja tema intervjua je bila formiranje vlasti na svim nivoima, a Hadžiomerović je dao svoje viđenje mogućnosti koje se nude strankama koje imaju priliku formirati vlast u BiH.

Novinar: Nedim Pobrić
Snimatelj: Ermin Ljumić
Montažer: Emir Preljević
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.