26.2.2015. 0:18
0
Fudbaleri Želje i Sarajeva pitali Sarajlije ko će pobijediti u derbiju
U nedjelju se na Grbavici igra 104. gradski derbi između Želje i Sarajeva. Rijetki su fudbaleri u oba sastava koje možemo nazvati „veteranima sarajevskog derbija“, dok s druge strane ne manjka onih koji će po prvi put osjetiti draži te utakmice.
Postoji određen dio treme, adrenalina pozitivnog, ali nadam se da će sve to u nedjelju proći kad izađem na teren i da ću se fino osjećati“, izjavio je Nedo Turković, napadač Željezničara.

Prvi je ovo derbi i za Ševku Okića nakon dolaska iz Veleža i nerado on prihvata ulogu favorita njegove ekipe.

Mislim da smo mi pod većim pritiskom imperativa pobjede, ali ne bih se složio da smo mi tu favoriti. Željo igra pred domaćom publikom. Na kraju krajeva, tri boda su ispred nas. Derbi, utakmica u kojoj je sve moguće. Mislim da imamo u ovom trenutku kvalitetniju ekipu, ali opet to treba pokazati na terenu i mislim da ako pokažemo taj kvalitet možemo doći do jednog dobrog rezultat“, izjavio je Ševko Okić, napadač Sarajeva.

Najveća prednost Sarajeva je, barem kada su imena na papiru u pitanju, napadačke opcije sa kojima raspolaže Meho Kodro.

Pa jeste, može se reći napad. Ali realno gledajući, kompletno, čitava ekipa. Sigurno da i Željo ima dosta kvalitetnih pojedinaca, pogotovo njihov vezni red, tako da sigurno očekujem jednu dobru utakmicu. Biće tvrda, teška utakmica, ali isto tako sigurno da se nadam bodu ili bodovima“, izjavio je Okić.

Prednosti svoje ekipe vidi i Nedo Turković.

Igramo pred našom publikom na Grbavici. Smatram da ćemo imati veliku podršku naših navijača, pogotovo sad u ovoj situaciji gdje je veliki broj djece iz Želje, gdje svi igraju srcem za klub i to je to. Smatram da će to, koliko toliko, doprinijeti da mi pobijedimo u nedjelju“, objasnio je Turković.

Turkoviću ovo jeste prvi derbi na terenu, ali ne prvi kao navijaču kluba sa Grbavice.

Kad sam se rodio, moja porodica kompletna navija za Želju. Od malena sam naučen, od malena sam išao na utakmice Želje. Jednostavno, to mi je u krvi, to je u krvi moje porodice i tako sam zavolio to“, kaže Turković.

Okić je od ovog ljeta na Koševu, ali je u tom periodu uspio osjetiti šta znači taj klub sa svoje navijače.

Ljudi stvarno žive za taj klub. Kad ideš kroz grad, vidi se to sve. Sarajevo je sada na jednom vrhunskom nivou, tako da sve je to popraćeno i mislim da su navijači, klub i igrači svi kao jedno“, tvrdi Okić.

U nastavku su Nedo i Šveko preuzeli našu ulogu, ulogu novinara, pa su provjerili među prolaznicima za koga će navijati u nedjelju, te da li će uopšte pratiti derbi.

Nadamo se da će navijači u nedjelju pokazati više entuzijazma nego prolaznici sa kojima su Nedo i Ševko razgovarali, a vi u svakom slučaju dođite u nedjelju u 13:30 na stadion Grbavica, podržite klub za koji navijate i napravite atmosferu po kojoj ćemo pamtiti 104. gradski derbi Želje i Sarajeva.

Novinar: Nedim Pobrić
Snimatelj: Alen Alilović
Montažer: Emir Preljević
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.