26.2.2015. 0:21
0
Afera u MUP-u KS: Edin Džuho zbog ljubavnice napravio haos?!
„Ja sam 92. godine bio pripadnik Armije RBiH, do trećeg mjeseca 93., i onda sam svojim zaslugama primljen u tadašnji CSB, školu unutrašnjih poslova. To sam završio 96. godine i počeo raditi u MUP-u Kantona Sarajevo.“
Ovako je razgovor za Source.ba portal započeo Almir Hadžiarapović, službenik MUP-a Kantona Sarajevo. U posljednjih pet godina Hadžiarapović je radio u Policijskoj stanici Vogošća, naselju koje, kada je kriminal u pitanju, važi za jedno od mirnijih u Kantonu Sarajevo. Međutim, situacija se promijenila, što potvrđuju i izvještaji MUP-a o počinjenim krivičnim djelima, a Almir tvrdi da zna razlog te promjene.

Problemi su nastali kada je došla prije šest mjeseci Mirsada Neretljak u Odjeljenje krim policije. Došla je u činu mlađeg inspektora da radi na probni rad. Međutim, rodila se ljubav između nje i šefa Džuhe Edina, tako da su počeli onda oni po svom da rade. Ovaj šef našeg odsjeka je oduzeo značku od mlađeg inspektora koji je radio i da njoj. Onda ona preuzima komandu sa svojim ljubavnikom i tu nastaju problemi za čitavo odjeljenje, nas devet“, tvrdi Hadžiarapović.

Prije problema o kojima naš sagovornik govori su u Policijskoj stanici Vogošća postojale uobičajene procedure. Jedna od njih su i jutarnji sastanci, kojima je naravno prisustvovao u Hadžiarapović. Međutim, to, prema njegovom mišljenju, nije odgovaralo pomenutoj Mirsadi Neretljak.

Ona je rekla da će meni zabraniti da prisustvujem jutarnjim sastancima i odmah je sutra došao šef Džuho Edin i meni zabranio prisustvo sastancima pod izgovorom da se neko mora javljati na službeni telefon. Navodno je rekao da je obavijestio načelnika, da je načelnik bio saglasan sa tim. Međutim, ja sam pitao načelnika i on nema veze nikakve sa tim“, objašnjava naš sagovornik.

Hadžiarapović tvrdi da su Mirsada Neretljak i Edin Džuho policijsko vozilo koristili i u privatne svrhe, a čak su mu upućene i prijetnje. Jedna od njih je i od brata Mirsade Neretljak, koji je također uposlenik MUP-a. Situacija u Odsjeku krim policije Vogošća i međuljudski odnosi su zbog sveg navedenog jako loši, što se rezultiralo i na rad na terenu.

Sve što ona kaže, on prenosi nama. Ne možete da vjerujete šta čovjek sve radi od sebe i šta je sve napravio od tog odjeljenja. Mi smo disali kao jedan. Nas je devet bilo, nije to veliko odjeljenje. Nalazili smo se i poslije službe, pijemo kafu i sjedimo“, kaže Hadžiarapović, te navodi primjer bahatosti Mirsade Neretljak.

Ušla je meni u kancelariju i počela mi prevrtati po predmetima i krivičnim prijavama, gdje ona nema pristup. Iscijepala mi je upisnik. Ja sam to sve prenio, međutim ništa nije bilo. Trojica istražitelja su se najavila kod načelnika Uprave, ali niko ih nije htio primiti i saslušati“, tvrdi on.

U konačnici je Hadžiarapović dobio premještaj na drugu poziciji u MUP-u Kantona Sarajevo, što je, prema njegovom mišljenju, također posljedica odnosa sa Mirsadom Neretljak.

Pokušali smo dobiti komentar od Edina Džuhe, ali on nije bio voljan govoriti za naš portal. Na potezu su istražni organi MUP-a Kantona Sarajevo, koji moraju riješiti interne probleme koji očigledno postoje, kako bi se u konačnici mi, građani, osjećali sigurnije u našem gradu.

Novinar: Nedim Pobrić
Snimatelj: Alen Alilović
Montažer: Emir Preljević
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.