26.11.2015. 12:19
8
„Na Eurosong idem bez kose, bez roza majice, bez šljokica i uvijanja“
Radio-televizija BiH (BHRT) je u srijedu objavila kako će našu zemlju na Eurosongu 2016. godine predstavljati Dalal Midhat-Talakić i Fuad Backović Deen. Na sceni će im se, prema trenutnim informacijama, pridružiti hrvatska violončelistica Ana Rucner i pjevačica Zuzi Zu.

Autor pjesme koju će Dalal i Deen izvesti na Eurosongu je Almir Ajanović, široj javnosti poznat kao izvođač koji je nastupao pod imenom Don Almir. Koautor teksta za pjesmu je bh. hip-hoper Jasmin Fazlić Jala.

Ne smijem vam otkriti informacije vezane za samu pjesmu i moju ulogu u njoj. Mogu samo reći da mi je drago da sam dio tima i da učestvujem“, izjavio je Jala za Source.ba portal.

Nešto manje škrt na riječima je bio Deen, ali ni on, zbog pravila definisanih ugovorom sa BHRT-om, nije mogao govoriti detaljnije o samoj pjesmi i nastupu.

Dalal je dobila pjesmu. Njoj je pjesma jednostavno zvučala duetski, pa je pozvala mene da to uradimo skupa. Zaključili smo da pjesma 'miriše na Eurosong'. Ne mogu vam dati nikakve detalje do same promocije pjesme. Ono što mogu reći je da možete očekivati nešto što do sada BiH nije imala, jednu sjajnu saradnju, jednu fenomenalnu pjesmu, energičnu i kvalitetnu. Što se mene samog tiče, radi se o suštoj suprotnosti u odnosu na ono što sam 2004. godine pjevao u Istanbulu, kao drugi čovjek. Dvanaest godina je prošlo, pa ću u Švedsku ići drugačiji, zreliji, bez kose ovaj put i bez roza majice, bez šljokica i uvijanja. Mislim da imamo jednu pobjedničku priču ovaj put“, izjavio je Deen za Source.ba portal.

On kaže da će se popratni tim definisati u narednom periodu, a zanimalo nas je i na koji su način upravo oni izabrani za predstavnike BiH na Eurosongu.

Te informacije vam mogu dati ljudi iz BHRT-a, koji vam puno adekvatnije mogu odgovoriti nego ja“, poručio je Deen, ali do trenutka objavljivanja ovog teksta nismo uspjeli dobiti objašnjenje od čelnika BHRT-a.

Na samom predstavljanju predstavnika BiH na Eurosongu, čelnici te medijske kuće nisu govorili o načinu na koji su izabrani putnici za Štokholm, ali jesu o finansijskim problemima sa kojima se suočavaju. Pjesma će premijerno biti izvedena u februaru 2016. godine, ukoliko, kako je izjavio direktor BHT-a Mario Vrankić, ta televizija bude postojala do tog trenutka, zbog „alarmantnog stanja“ u kojem se nalazi.

Ovaj nastup neće koštati pretplatnike niti jedine KM. Sve troškove će pokriti naši partneri, sponzori u ovom projektu“, dodao je generalni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović.



Povodom učešća na Facebooku se, nakon svečane ceremonije u prostorijama BHRT-a, oglasila i Dalal Midhat-Talakić.

Moj najveći profesionalni san je ostvaren zahvaljujući ljudima koji su vjerovali u mene i kada nije bilo razloga da vjeruju. Hvala svima što su bili tu, kada sam mislila da ne trebam ići dalje. Veliko hvala mojoj porodici koja se radovala svakom mom koraku i odbolovala svaki moj pad. I mojoj muzičkoj porodici koja je omogućila da san postane stvarnost, mojoj drugoj polovini Fuadu Backoviću Deenu i čovjeku koji sve radi srcem, pa je tako i napisao pjesmu koja će, vjerujem, dotaći mnoga srca, Almiru Ajanoviću. Volim vas“, napisala je Dalal na svom Facebook profilu.

Prema trenutnim informacijama, 43 zemlje su se prijavile za takmičenje, čime je izjednačen rekord iz 2008. i 2011. godine. BiH je posljednji put nastupila 2012. godine, kada nas je predstavljala Maya Sar sa pjesmom „Korake ti znam“. Naredne godine se na Eurosong vraća i Hrvatska, koja je posljednji put nastupila 2013. godine. Žrijeb za prvu i drugu polufinalnu noć će biti obavljen u januaru 2016. godine. Prva polufinalna noć će biti održana 10., a druga 12. maja 2016. godine.

BiH se kao nezavisna država prvi put pojavila na Eurosongu 1993. godine, kada nas je predstavljao Muhamed Fazlagić Fazla sa pjesmom „Sva bol svijeta“. Najbolji plasman je 2006. godine ostvario Hajrudin Varešanović, poznatiji kao Hari Mata Hari, sa pjesmom „Lejla“, a BiH je te godine zauzela treće mjesto.

(Nedim Pobrić)

8
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.