6.5.2016. 16:26
0
Le Syvrac je ime za prvi android bicikl sa 4GB RAM memorije
Kineska kompanija LeEco došla je na zanimljivu ideju i spojila bicikl i pametni telefon. LeEco je jedna od rastućih kineskih kompanija koja polako, ali vrlo uspješno privlači globalnu pažnju.

Jedan od kompanijinih najzanimljivijih, najzabavnijih i najekstravagantnijih proizvoda je pametni bicikl pod nazivom Le Syvrac.

Podjednako bicikl i smartphone, ovaj izum radi na Android operativnom sistemu i između upravljača ima ugrađen ekran veličine četiri inča. Le Syvrac pokreće četverojezgreni procesor, ima 4GB RAM memorije, a tu su i laserski pokazivači, senzor za mjerenje otkucaja srca te ugrađena kamera i zvučnici.

LeEco je u Le Syvrac bicikl ugradio lasere koji sa svake strane bicikla emitiraju snop crvene svjetlosti kako bi obližnje vozače upozorili na prisustvo i sigurnu udaljenost od bicikla, piše Verge.

Le Syvrac je već dostupan u Kini po cijeni od 800 do 6 000 dolara, ovisno o materijalu od kojeg je bicikl napravljen, a u planu je i prodaja izvan kineskog tržišta.


Anesa Agović
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.