15.6.2016. 12:52
0
Microsoft predstavio Xbox One S
Microsoft nije uspio sakriti svoju novi konzolu Xbox One S do službenog predstavljanja na E3 sajmu, pa smo već vidjeli kako izgleda, no sada je održao i službenu promociju.
Iz Microsofta navode da je novi Xbox One S 40% manji u odnosu na postojeći, te donosi nekoliko novih opcija, uključujući stalak koji mu omogućuje vertikalno postavljanje, te novi dizajn koji ga čini dopadljivijim. Port za Kinect senzor više nije dostupan, pa se morate poslužiti USB portom, no s druge strane nova konzola dolazi s IR senzorom, prenosi Avaz.

Što se tiče pojačanog hardvera, glavna značajka dolazi u obliku podrške za 4K rezoluciju, pa Microsoft kaže da je konzola spremna za HDR gaming, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Kao što su to govorile i glasine, Xbox One S dolazi s tvrdim diskom od 2 terabajta, te će u toj inačici koštati 399 dolara, no biti će dostupna i dva modela od 500 GB (299 dolara), te 1 TB (349 dolara), prenosi Avaz.

I to bi bilo ukratko sve što se tiče novog modela Xbox One konzole s oznakom S, a detalje okomponentama koje mu omogućuju 4K gaming vjerovatno ćemo saznati uskoro.

Nova inačica konzole će u prodaju krenuti u augustu ove godine, s time da će model s diskom od 2 TB biti u limitiranoj ediciji, pa ćete se morati požuriti ako ste zainteresirani upravo za njega.

(Alen Avdić)
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.