25.8.2016. 18:24
0
Stigao je popularni Nougat, Android sistem verzije 7.0
Kao što se zadnjih dana šuškalo, Google je 22. augusta pustio u opticaj novu verziju Androida – Nougat.

Po dobrom starom običaju nova verzija će prvo stići na Nexus uređaje (Google), a zatim prema volji ostalih proizvođača i na ostale uređaje.
 
Novosti u odnosu na prethodnu verziju Marshmallow ima dovoljno, a najbitnije su nativna podrška za Split Screen te Daydream VR platformu. Nougat donosi i bolje upravljanje memorijom, bolje performanse, pametniji sustav obavijesti te manju potrošnju baterije.
 
Dodatno, ljubitelji emojia sada na raspolaganju imaju 1.500 različitih ikonica od čega su 72 potpuno nove. Nougat 7.0 podržava i Vulkan API od čega će najviše koristi imati ljubitelji mobilnog gaminga (na podržanim uređajima) jer se Vulkan odlikuje visokim performansama u 3D-u.
 
Šta je sve Google pripremio za Android 7.0 Nougat možete provjeriti na Nougatovoj internetskoj stranici. Na istoj stranici Google je potvrdio raniju informaciju kako će novi mobitel s Nougatom biti LG-jev V20, a ne neki od novih Nexusa kao što je ranijih godina bio običaj.
 
Nestrpljivi korisnici mogu već sada preuzeti potrebne ROM-ove i ručno instalirati Nougat na svoje uređaje - Nexus 6P, Nexus 5X i Pixel C. U idućih par sati/dana moći će se preuzeti i ROM-ovi za Nexus 6, Nexus Player, Nexus 9 (LTE), Nexus 9 (Wi-Fi) te za Android One uređaje, piše Bug.


(Anesa Agović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.