1.11.2016. 11:45
0
Kina predstavila novu generaciju radarima nevidljivog vojnog aviona J-20
Kina je predstavila javnosti novu seriju vojnog aviona J-20 koji spada u klasu radarima nevidljivih i najsofisticiranijih vojnih aviona današnjice, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kineski provladin list “Global Times“ javlja da je peta serija kineskog vojnog aviona J-20 predstavljena na Međunarodnom sajmu avijacije u južnoj kineskoj provinciji Guangdong.

Egzibicioni let kineskog aviona privukao je veliku pažnju javnosti u Kini i šire.

Riječ je o vojnom avionu sa nosačima dalekometnih i kratkometnih raketnih projektila, a svrstan je u kategoriju radarima nevidljivih aviona u kojoj se još nalazi i kineski J-31, ali i američki avioni F-22 i F-35, te ruski T-50.

Na Sajmu u Guangdongu učestvuju predstavnici avio industrije iz 42 zemlje, među kojima su i Rusija, SAD i Francuska.

Nakon SAD-a, Kina je zemlja koja najviše budžetskog novca izdvaja za sektor odbrane. Kina stalno radi na unapređenju svojih zračnih, pomorskih i kopnenih snaga.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.