6.11.2016. 12:30
1
Rusi se pohvalili novom snajperskom puškom
Nova ruska snajperska puška upješno je prošla ispitivanja i spremna je za upotrebu, rekao je direktor Centralnog naučnoistraživačkog instituta za precinzno mašinsko inženjerstvo Dimitrij Semizorov.

"Puška je već testirana, a stigle su i prve porudžbine", rekao je Semozirov novinarima na marginama streljačkog takmičenja koji se održava u blizini Moskve. 

Karabin, koji je nazvan "tačnost", može da ispaljuje obične i pancirne metke. Pravljena je na osnovi puške "T-5000" sa više od 200 poboljšanja, prenosi "Sputnjik". 

Jedna takva puška predstavljena je zamjeniku premijera Rusije Dimitriju Rogozinu tokom takmičenja koje organizovano povodom 4. novembra, Dana narodnog jedinstva. 

Rogozin je kasnije napisao na "Twitteru" da je puška 100 odsto ruski proizvod, a municija za nju već se proizvodi. 

(Srna)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.