25.9.2017. 17:35
0
Aplikacija 'Centrotrans Komercijala' od sada dostupna i korisnicima iOS uređaja
Mobilna aplikacija 'Centrotrans Komercijala' od sada je na raspolaganju i korisnicima iOS uređaja.

Naime, nakon što je više od 5.000 korisnika Android uređaja instaliralo besplatnu aplikaciju, a koja putnicima omogućava uvid u polaske autobusa, vrijeme čekanja na stanicama kao i eventualne zastoje u saobraćaju, aplikacija je postavljena i na Apple marketu.

'Centrotrans Komercijala' je prva lokalna tranzitna mobilna aplikacija u Sarajevu, koja korisnicima Centrotrans komercijale omogućava pregled tačnih vremena dolazaka i polazaka autobusa na osnovu GPS koordinata.

Pored toga, android aplikacija je nadograđena tako da je na raspolaganju i korisnicima telefona koji su prilagođeni slijepim i slabovidnim licima, a prevedena je i na turski jezik. Ove pogodnosti se ubrzo očekuju i za iOS.

Besplatna aplikacija može se preuzeti na Google play i Apple marketu, a razvijena je od firme Solution404 koja je radila i projekt informativnih display-a u Centrotransovim autobusima na navedenoj liniji, saopćeno je iz 'Centrotransa'.

(FENA/Merima Druškić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.