23.10.2022. 12:42
0
TikTok od novembra uvodi novo pravilo
Društvena mreža TikTok želi spriječiti djecu da pokreću livestream tako što će podići starosnu granicu. Novo pravilo TikToka na snagu stupa već u novembru, a prema tome će starosna granica biti podignuta sa 16 na 18 godina.

BBC je obavio istraživanje te je pronašao stotine djece koja live streamom iz sirijskih izbjegličkih kampova mole za donacije. Neka djeca su u jednom satu dobijala i po 1.000 dolara, no kada povlače novac, TikTok uzima 70 odsto.

Međutim, u budućnosti će samo odrasle osobe moći “slati virtuelne poklone i pristupati funkcijama monetizacije”, saopšteno je iz TikToka.

Osim toga, od narednog mjeseca će samo odraslim osobama biti omogućeno da pokrenuo live stream. Međutim, nejasno je kako će TikTok primijeniti ova starosna ograničenja.

Meta, koja posjeduje Facebook i Instagram, i Google koji posjeduje YouTube, imaju minimalnu starosnu dob za live stream od 13 godina i već dozvoljavaju korisnicima da ograniče sadržaj koji postavljaju po godinama.

BBC News istražuje novi trend na TikToku – stotine porodica u kampovima za raseljene osobe u Siriji koje mole za poklone na TikTok live streamovima. Ovo je neka nova vrsta digitalnog prosjačenja. BBC je ranije pratio 300 računa ove djece među kojima su neki prosjačili. Iako je BBC prijavio račune, TikTok je odgovorio da nema kršenja. Nakon što su im se službeno obratili za komentar, ti računi na TikToku su obrisani.

TikTok je najbrže ratuća društvena mreža na svijetu, a aplikacija je preuzeta više od 3,9 milijardi puta. Ostvario je 6,2 milijarde dolara bruto profita od kupovine kroz aplikaciju otkako je pokrenut 2017. godine, podaci su kompanije Sensor Tower.

(A. Balićevac)

TikTok
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.