10.4.2024. 10:45
0
Messenger uvodi odlične nove promjene
FOTO: Ilustracija
Messenger uvodi novi update kojim će sada korisnicima biti omogućeno da putem ove društvene mreže šalju fotografije u HD rezoluciji i velike datoteke, kreiraju zajedničke albume sa prijateljima i da dodaju nove kontakte putem QR koda.

Sada možete slati jasnije, oštrije fotografije u vašim razgovorima. Da biste poslali fotografiju u HD rezoluciji, odaberite sliku iz vašeg chat prozora, zatim uključite opciju HD i dodirnite “Pošalji”. Dodirnite na dodatne fotografije da biste poslali više u HD-u, zatim dodirnite “Pošalji”.

Od razgovora o nedavnom proljetnom odmoru do proslave osamdesetog rođendana vaše bake, sada možete kreirati albume sa fotografijama i videima kako biste ih dijelili, organizirali i prisjećali se najljepših uspomena i trenutaka.

Kako kreirati novi album u grupnom chatu?

Odaberite više fotografija iz svog chat prozora

Dodirnite “Kreiraj album” (također možete dugo pritisnuti fotografiju u chatu i dodirnuti “Kreiraj album”)

Za dodavanje u postojeći album, dodirnite “Dodaj u album”

Za preimenovanje albuma:

Dodirnite “Album”

Dodirnite tri tačke u uglu

Dodirnite “Uredi naziv”

Potvrdite novi naziv albuma

Od tada, svako u chatu može pregledavati, dodavati, brisati i preuzimati slike i videozapise iz albuma. Da biste u bilo kojem trenutku pronašli album, dodirnite ime vašeg grupnog chata, a zatim dodirnite “Mediji”. Ova funkcija će biti dostupna u narednim sedmicama.

Dodajte nove kontakte pomoću QR koda Sada vam nije potrebno unositi ime ili broj nekoga kako biste ih dodali na Messenger – možete jednostavno povezati s osobama skeniranjem njihovog Messenger QR koda ili dijeljenjem vašeg putem veze.

Da biste započeli razgovor s novim kontaktom, idite na svoje Postavke i dodirnite ikonu QR koda na vrhu. Od tamo, oni mogu skenirati vaš kod koristeći kameru svog uređaja, ili možete podijeliti vezu dodirivanjem opcije Dijeli.

Šaljite datoteke do 100MB direktno sa svog telefona Više vam nije potrebno oslanjati se na e-poštu kako biste slali velike datoteke. Kada ste u Messenger chatu, dodirnite tipku +, a zatim odaberite datoteku do 100MB. Podržani su svi glavni formati datoteka, uključujući Word, PDF i Excel.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.