13.8.2021. 20:20
0
Wim Wenders: Sve mi se sviđa u Sarajevu
Proslavljeni njemački reditelj Wim Wenders prošetao je večeras crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu. On se nakon 10 godina vratio u prijestolnicu Bosne i Hercegovine kako bi dobio ovogodišnju nagradu SFF-a "Počasno Srce Sarajeva".

Wim Wenders je u razgovoru za BHT kazao kako mu je drago da je ponovo u Sarajevu.

“Čini mi se kao da sam posljednji put ovdje bio jučer. Prelijepa noć u Sarajevu, šetam cijeli dan. Sve mi se sviđa u Sarajevu”, kazao je reditelj, dobitnik nagrada na festivalima u Cannesu, Berlinu i Veneciji.

Otkrio je kako je počastvovan što će dobiti nagradu Sarajevo Film Festivala.

“Ova nagrada ima veliki značaj za mene. Filmove radim sa srcem (aluzija na Srce Sarajeva). Mislim da je to prelijepo priznanje”, istakao je Wim Wenders.

Nakon više od godinu dana reditelj će se ponovo družiti sa publikom. SFF je organizovao specijalni program posvećen njegovom liku i djelu…

“Jako mi je drago da ću sa publikom razgovarati nakon filmova. Filmovi će se moći gledati na najbolji način. Preporučio bih posebno moj film “Do kraja svijeta” na Open airu. Ovo mi je prvi put nakon mnogo mjeseci da budem sa publikom. To je mnogo bolje nego bilo koje gledanje preko interneta”, kazao je na kraju veliko rediteljskom ime, Wim Wenders.

Ianče, Wenders se vraća Sarajevo Film Festivalu deset godina nakon njegove prve posjete: 2011. godine predstavio je revolucionarno 3D filmsko ostvarenje “Pina”, dugometražni dokumentarni omaž legendarnoj koreografkinji Pini Bausch (1940-2009), nominiran za Oskara. Iste godine, Wenders je na 17. Sarajevo Film Festivalu (2011) održao predavanja učesnicima programa Talents Sarajevo, edukativnog programa koji SFF organizira u saradnji sa Berlinale Talents i Međunarodnim filmskim festivalom u Berlinu.

Ovogodišnje 27. izdanje Sarajevo Film Festivala bit će održano od 13. do 20. augusta 2021., saopćeno je iz Sarajevo Film Festivala, prenosi N1.


(Admir Oručević)

SFFFilm
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.